'T Huis en Bij Ons

De afdelingen Bij ons & 'T Huis zijn een kleinschalige woonvorm waar personen met dementie de geborgenheid en de warmte voelen die thuis nooit veraf was.
Neem contact op

Visie en werking

 

Met de afdelingen Bij Ons &  ‘T Huis slaan we de weg in naar “kleinschalig genormaliseerd wonen voor personen met dementie”, met als doel onze  bewoners te laten wonen in een omgeving die vertrouwd en herkenbaar is.

Als voorbeeld hiervoor nemen we de werking van de cantou, een woonvorm die al beter geïntegreerd is in Wallonië. Cantou staat voor “Coin du feu’, de stoof of het kloppend hart in de vroegere woning. Waar iedereen rond zat, lief en leed deelde, waar moeder de vrouw het eten maakte en iedereen daarna samen aan tafel ging, waar de koffie altijd klaar stond en er altijd de mogelijkheid was om een boterham te nemen. Ook nu nog is de keuken vaak de centrale plaats in de gezinswoning, waar we thuiskomen en ons verhaal doen, waar geleefd wordt.

Met  de afdelingen willen we zo dicht mogelijk bij deze werkelijkheid gaan leven met onze bewoners. De keuken zal de centrale plaats worden, waar de huismoeder haar gezin in goede banen tracht te leiden. Waar de mensen de geborgenheid en de warmte voelen die thuis nooit veraf was. In dit opzicht wordt er niet voor een verantwoordelijke gekozen, maar voor een huismoeder.

Kleinschaligheid moet een meer persoonlijke aanpak bieden, gerichter kunnen inspelen op de behoeften en mogelijkheden van onze bewoners. Met als grote uitdaging de verhouding te respecteren tussen geborgenheid en autonomie bewaren. Ook de relaties tussen personeel onderling en met familie en bewoners zullen nog intenser en kwaliteitsvoller verlopen. Daar waar De Linde nu al staat voor optimale relaties met familie en bewoners, zal in dit project de drempel nog lager zijn. Niet alleen de bewoners moeten het huiselijke ervaren, ook de familie dient het gevoel te krijgen van thuis komen bij hun moeder of vader wanneer ze op bezoek komen.

 

Wonen in 'T Huis

kamer

'T Huis kamers

'T Huis heeft 2 verdiepingen met elk 14 woongelegenheden
De prijs voor een éénpersoonskamers bedraagt 66,38 €/dag

Het kloppend hart

Waar onze bewoners de geborgenheid en de warmte voelen die thuis nooit veraf was
Het kloppend hart
Wonen

Wonen

De nadruk ligt hier op wonen en demedicalisering.
Het thuisgevoel en de geborgenheid van een warm nest zijn hier de kern van alle zorgen

Op zoek naar een leuke vakantiejob in de ouderenzorg?

Ben jij een student verpleegkunde of zorgkunde die opzoek is naar een leuke vakantiejob in de ouderenzorg? Dan kan je bij ons terecht voor een leerrijke job en wie weet maak je later wel definitief deel uit van ons enthousiast team!

Op zoek naar een job als zorgkundige?

Op zoek naar een job als zorgkundige? Kun je het aan te werken in een dynamisch team, met toffe collega's en heel wat bewoners die op je rekenen? In WZC De Linde hebben we een hart voor onze bewoners, waar je dankbaarheid voor terug krijgt. Daarbovenop kom je bij ons terecht in een woonzorgcentrum met een hechte familiesfeer en top collega's.

Contact

Lindestraat 16
9790 Wortegem-Petegem
055/31.15.82
info@wzcdelinde.be